Kulat daripada Kaki - Fungi Colony Running Dari kaki ke kaki

Kulat daripada Kaki - Fungi Colony Running Dari kaki ke kaki

Anda mesti merenung jari kuku atau jari kaki kuku anda dan tertanya-tanya apa yang sedang memakan kuku anda. Ia tiada kaitan dengan tikus atau lipas makan mereka pergi. Mereka boleh menjadi beberapa tetamu tidak diundang dan tidak kelihatan, kulat!

Kulat milik kerajaan mereka sendiri. Di dalam kerajaan ini, anda mendapati ragi, acuan dan cendawan. Mereka biasanya antara penjajah pertama padang asin kerana struktur asas mereka. Mereka hidup mengenai perkara mati atau substrat hidup yang menyediakan mereka asas atau beberapa tahap pendedahan kepada kelembapan.

Terdapat beberapa jenis kulat yang akan menjajah kuku anda, ini termasuk candida dan dermatophytes atau jenis acuan kulat. Bergantung kepada jenis iklim, satu jenis kulat boleh mengatasi yang lain. Di kawasan-kawasan beriklim sederhana, yang secara umumnya lebih sejuk dan kurang lembap, jenis dermatophyte yang kulat adalah yang paling biasa. Jenis candida kulat dan dermatophytes bukan adalah lebih baik dalam hidup di kawasan tropika. Ini adalah kawasan umumnya lebih panas dan lebih lembap.

Sekarang, kulat kuku tidak untuk ditonton kerana mereka datang. Cara di mana mereka memberi kesan kuku akan menjadi begitu drastik dan buruk yang anda akan mahu untuk berbuat apa-apa untuk menghalang mereka. Cabaran yang dihadapi adalah bahawa ramai orang tidak pernah benar-benar sedar bahawa ini adalah benar-benar memakan kulat kuku mereka. Ia mungkin bermula sebagai sebuah menguning mudah permukaan kuku. Ini boleh disalah anggap kerana beberapa kotoran atau akibat daripada menyentuh beberapa bahan melekit. Ia mungkin lulus notis anda dalam beberapa minggu atau bulan awal. Sementara itu, kulat itu akan semakin berakar kepada plat kuku anda.

Tanda-tanda lain menjadi letih adalah pembentukan eh daripada wajah mendung pada kuku anda. Mereka menjadi rapuh dan mudah pecah. Setelah kulat telah membuat jalan ke dalam kuku, mereka mula o mencerna keratin dan menggunakannya sebagai substrat untuk pembangunan mereka. Ia adalah pada peringkat ini bahawa kulat kuku menjadi pedih. Alur kuku akan dalam kebanyakan kes akan meningkat dan mula memberi kesan kepada saraf dan bekalan darah sistem.

Tindakan utama untuk mencegah kulat kuku adalah untuk menjaga tangan dan jari kaki kering dan mempunyai berudara. Ini bermakna bahawa anda perlu sentiasa menggunakan tuala yang baik untuk mengekalkan kelembapan yang jauh. Kulat kuku kaki adalah yang terbaik dijauhkan dengan menggunakan bahan kaki yang diperbuat daripada bahan-bahan semula jadi seperti kapas.

Untuk maklumat lanjut, dapatkan nasihat dari doktor anda.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar